2022-09-14 09:00Press release

Rekordintresse när Gothia Cup öppnade anmälan för 2023 – lokala kategorin fylldes på tre minuter

Kållereds B14-lag blev första lag att anmäla sig till Gothia Cup 2023.Kållereds B14-lag blev första lag att anmäla sig till Gothia Cup 2023.

Sommarens turnering blev lyckad på alla sätt och vis – något som märktes första dygnet när registreringen för Gothia Cup 2023 öppnade. Kategorin för lokala lag fylldes inom loppet av tre minuter (!) och redan har lag från nio länder anmält sig.

Första lokala lag att anmäla sig var Kållered SK:s B14B-lag.
– Oj, gick det så fort!? Vi tyckte att det var jätteroligt i år och skapade härlig gemenskap i laget. Nästa år hoppas vi på samma fina upplevelse och dessutom på lite bättre resultat också, säger ledaren Petter Frejinger.
FC Rosengård var inte långt efter. Även G14-laget från Malmö var väldigt snabba med att anmäla sig till sommarens stora fotbollsfest för ungdomar. Faktum är att de hade väntat länge på att få anmäla sig.
– Våra tjejer har pratat och längtat efter att spela Gothia Cup så mycket, så jag har haft notis i min kalender sedan i augusti. Vi ser fram emot att möta fantastiska lag och uppleva allt det som Gothia Cup har att erbjuda, säger lagledaren Aleksandra Szmit.
Först att anmäla sig bland de utländska lagen var tyska B15-laget FC Teutonia 05 e.V från Hamburg.
– Coolt att vara först. Mitt mål var att säkra en plats för mitt lag. Jag ser fram emot cupen, det kommer bli min andra som ledare. Senaste gången i Göteborg var 2019. Jag har bara bra minnen från turneringen. Jag önskar oss en trevlig tid, härliga matcher och många nya bekantskaper, säger ledaren Frank Feinle.

Den lokala kategorin fylldes alltså blixtsnabbt och även i de andra kategorierna var det hårt tryck – totalt anmälde sig drygt 400 lag till Gothia Cup 2023 under det första dygnet sedan anmälan öppnades. Utöver Sverige har lag från Tyskland, England, Irland, Norge, Skottland, Tunisien, Algeriet och USA anmält sig.
– Otroligt roligt att det återigen är så stort intresse för att delta i Gothia Cup. Efter sommarens fantastiska turnering tror jag både vi och lagen är lika taggade på att få se fram emot ännu en underbar turneringsvecka i Göteborg, säger tävlingsledare Niclas Andersson Freiholtz.



About Gothia Cup

Gothia Cup is the world's largest and most international youth football tournament, organized in Gothenburg, Sweden annualy since 1975. Every year about 35 000 participants, representing more than 1700 teams from about 80 countries meet and share the joy of football during a week. SKF is main partner to Gothia Cup since 2007.


Contacts

Niclas Freiholtz
Tournament Director
Niclas Freiholtz
Malin Fahlén
Head of Communication
Malin Fahlén