2022-12-20 13:00Press release

Gothia Cup presenterar Pantamera som ny Official Partner

Carita Classon, produktchef på Returpack.Carita Classon, produktchef på Returpack.

Pantamera är klar som ny Official Partner till Gothia Cup. Parterna är överens om ett samarbete med fokus på hållbarhet och återvinning.

Pantamera är Returpacks välkända varumärke. De driver det enda godkända retursystemet i Sverige för dryckesförpackningar med pant. Sedan starten 1984 har de ständigt utvecklat pantsystemet ihop med andra aktörer. Nu står det klart att Pantamera blir ny Official Partner till Gothia Cup.
– Vi jobbar med två huvudstrategier för att öka återvinningen av pant: den ena är att påverka attityder och beteenden till att panta, den andra är att öka tillgängligheten för att kunna panta. Barn, unga vuxna och deras föräldrar och ledare är viktiga målgrupper för oss och genom att finnas med på Gothia Cup ser vi en bra möjlighet att jobba med båda dessa delar, säger Carita Classon, produktchef på Pantamera.
Målet med partnerskapet syftar till att öka medvetenheten vad gäller panthantering, återvinning och att tillsammans med Gothia Cup arbeta för en hållbar utveckling, med fokus på globala målet nummer 13, att bekämpa klimatförändringarna.

Att Pantamera går in i Gothia Cup är ett hedersbetyg till evenemanget som turnering och varumärke.
– Vi gillar långsiktighet och med Gothia Cups långa tradition av att erbjuda en fotbollsturnering av högsta klass, samtidigt som man har med sig grundfilosofin med fairplay och likabehandlingsprinciper, känns det helt rätt att gå in i ett samarbete med Gothia Cup. Vi ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Carita Classon.
Partnerskapet ger Pantamera möjligheten att nå fler fotbollsspelande barn och ungdomar, ledare och föräldrar.
– Förhoppningsvis kommer många fler lag och föreningar att se vilken chans och möjlighet det är att tjäna extra pengar genom pant samtidigt som man gör en riktigt bra miljöinsats, säger produktchefen.

Gothia Cups försäljningschef Thomas Anderson ser fram emot samarbetet med Pantamera och ser stora möjligheter med partnerskapet.
– Vi är oerhört stolta över partnerskapet med Pantamera, ett samarbete som ligger helt i linje med vår hållbarhetsstrategi för en mer hållbar turnering. Vi vill förenkla för våra gäster att göra en insats för miljön genom att panta sina förpackningar, samtidigt som vi och Pantamera tillsammans vill utbilda våra ungdomar i den här viktiga frågan, säger Thomas Anderson.About Gothia Cup

Gothia Cup is the world's largest and most international youth football tournament, organized in Gothenburg, Sweden annualy since 1975. Every year about 35 000 participants, representing more than 1700 teams from about 80 countries meet and share the joy of football during a week. SKF is main partner to Gothia Cup since 2007.