2024-07-16 18:45Press release

Ziad Saade invald i Gothia Cup Hall of Fame

From the left: Dennis Andersson, Niclas Freiholtz, Ziad Saade, Lena Andersson. Photo: Gothia Cup.

Lebanesiske Ziad Saade har tagit över 200 libanesiska lag till Gothia Cup. Nu väljs han in i Hall of Fame.
– Det här är VM för barnen, säger han.

I över 20 år har Ziad Saade varit en av Gothia Cups viktigaste representanter med sin hemmabas i Libanon. Där har han med sitt stora kontaktnätverk lockat lag till Gothia Cup år efter år.
– Alla de libanesiska lag som har kommit hit tillsammans med Ziad har alla varit väldigt fina ambassadörer för såväl Libanon som för sporten i stort. Vi är glada över att han nu kommer in i Hall of Fame och vi hoppas att han även i framtiden fortsätter att locka hit lag av den kalibern, säger Niclas Andersson, turneringsledare för Gothia Cup.
I och med sitt arbete för Gothia Cup i Libanon föräras Ziad Saade nu med en plats i Gothia Cups Hall of Fame.
– För våra barn är det svårt att någonsin delta i VM. Så de lever drömmen att spela VM här –  för barnen är det här verkligen VM. Med öppningsceremonin, matcherna och antalet lag. Det här är verkligen någonting som barnen kämpar för och som de når av att delta, säger han.

Under sina över 20 år som Gothia Cup-representant har Ziad Saade tagit över 200 libanesiska lag till västsverige för att delta i världens största ungdomsturnering i fotboll.
– Vi ger spelarna livserfarenhet, det är inte bara om fotboll. Genom Gothia Cup lär de sig att ta hand om sig och små saker som att bädda sängen. De tar ansvar här. Det handlar om livserfarenhet. Det handlar också om möten med andra människor som ger de självförtroende och en möjlighet att öppna sina sinnen. Det ger de ungar som drömmer om landslag en chans att spela för sitt land, säger Ziad Saade.



About Gothia Cup

Gothia Cup is the world's largest and most international youth football tournament, organized in Gothenburg, Sweden annualy since 1975. Every year about 45 000 participants, representing more than 1900 teams from about 80 countries meet and share the joy of football during a week. SKF is main partner to Gothia Cup since 2007.


Contacts

Linn Ohlsson
Press Officer
Linn Ohlsson