2019-04-24 08:00Press release

Premiär för nya Gothia eCup

Gothia eCup winner 2017, Rasmus Nyström

Gothia eCup är tillbaka, med ett nytt upplägg. Den 13 maj 2019 startar den första turneringen. Vinnaren får en session tillsammans med det svenska e-fotbollslandslaget under årets Gothia Cup i Göteborg.

Svensk e-fotboll går starkt just nu med en ny liga, eAllsvenskan, och ett nytt officiellt svenskt landslag. Gothia Cup tog steget in i e-fotbollen redan för tre år sedan då världens största ungdomsturnering, tillsammans med Coca-Cola och EA SPORTS, lanserade Gothia eCup.

Nu är turneringen tillbaka men i ett nytt format. Gothia eCup kommer 2019 att spelas i två separata turneringar. Den första spelas 13 maj–13 juni, online på EA SPORTS FIFA19, och den andra turneringen avgörs i november i år. Gothia eCup är för ungdomar som är 12–21 år.

– Det är kul att se att flera av våra tidigare finalister har fått internationella genombrott som FIFA-spelare efter att ha deltagit i Gothia eCup. För oss är det viktigt att betona att turneringen är öppen för alla ungdomar och klubbar som vill testa och tycker det är kul med e-fotboll, säger Niclas Freiholtz, tävlingsledare, Gothia eCup.

 

e-camp med landslagsspelarna till vinnaren

Första pris i vårturneringen är en e-camp i samarbete med huvudpartnern Coca-Cola AB, på Gothia Cup i juli i sommar. Vinnaren får en session med det svenska e-fotbollslandslaget där hen får träffa landslagsspelarna, och träna och spela FIFA tillsammans med dem. 

– Coca-Cola och Gothia Cup delar värderingar som rör vikten av gemenskap, både på och utanför fotbollsplanen, och att vara inkluderande. Det är en glädje för oss att kunna engagera e-fotbollslandslaget i syfte att inspirera och uppmuntra ungdomar att spela tillsammans, säger Cecilia Lindau, Senior Brand Manager, Coca-Cola AB.  

Läs mer om Gothia eCup och förregistrera dig på vår hemsida: www.gothiaecup.com.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Niclas Freiholtz
Tävlingsledare, Gothia eCup 
+46(0)31-506785
niclas@gothiacup.se

Frida Keane
Public Affairs & Communication Senior Manager, Coca-Cola AB
+46(0)72-1470240
keane@coca-cola.comAbout Gothia Cup

Gothia Cup is the world's largest and most international youth football tournament, organized in Gothenburg, Sweden annualy since 1975. Every year about 35 000 participants, representing more than 1700 teams from about 80 countries meet and share the joy of football during a week. SKF is main partner to Gothia Cup since 2007.