2024-01-29 07:00Press release

Polarbröd går in som ny Official Partner till Gothia Cup

Gothia Cup.

 Världens största fotbollsturnering för ungdomar, Gothia Cup, fortsätter att växa när Polarbröd blir ny Official Partner. 
– Vi gläder oss över att ha fått in Polarbröd som en ny Official Partner. Det här är ett partnerskap vi hoppas mycket på när det kommer till såväl aktiveringar på plats som till att stärka vårt redan starka hållbarhetsarbete. Jag ser fram emot detta och hur vi tillsammans verkställer och utvecklar de delarna vi går in i partnerskapet med, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Gothia Cup.
Gothia Cups försäljningschef, Thomas Anderson, ser det nya partnerskapet som en möjlighet att fortsätta utveckla turneringen.
– Vi är otroligt glada och stolta över att välkomna Polarbröd som ny Official Partner till Gothia Cup-familjen. Förutom att Polarbröd förser turneringen med sina fantastiska produkter kommer vi dessutom att tillsammans arbeta för att bidra till en mer hållbar framtid och en bättre värld för våra barn och ungdomar. Vi är spända på att påbörja denna resa tillsammans och göra en positiv inverkan på världen, säger Thomas Anderson.

Polarbröd kommer under Gothia Cup sprida budskapet om ”Det viktigaste målet” – oavsett om det handlar om hållbarhetsmål, att sätta det avgörande målet i en match eller hur betydelsefull en enkel macka kan vara.
– Fotbollsspelare inser vikten av att man måste hjälpas åt för att nå målet. Att kunna samarbeta är avgörande även för att nå de globala hållbarhetsmål som satts, därför kommer vi att ha aktiviteter som uppmuntrar till samarbete på vår eventyta, säger Maria Eriksson, Marketing Area Manager på Polarbröd.
Polarbröd kommer, tillsammans med Gothia Cup, att inom ramen för partnerskapet arbeta aktivt mot det globala målet för hållbar utveckling nummer 13, att bekämpa klimatförändringar.
– Vi vet att många unga intresserar sig för hållbarhetsfrågor. Därför är vi väldigt glada över möjligheten att få lyfta dessa viktiga frågor på ett lättsamt sätt under Sveriges största fotbollsturnering för ungdomar, säger Maria Eriksson.About Gothia Cup

Gothia Cup is the world's largest and most international youth football tournament, organized in Gothenburg, Sweden annualy since 1975. Every year about 35 000 participants, representing more than 1700 teams from about 80 countries meet and share the joy of football during a week. SKF is main partner to Gothia Cup since 2007.


Contacts

Anders Albertsson
Event Director
Anders Albertsson