2021-06-24 11:00Press release

Gothia Cup startar ny turnering i Mexiko

Den första upplagan av Gothia Cup Cancún spelas 4-9 januari 2022.Den första upplagan av Gothia Cup Cancún spelas 4-9 januari 2022.

Gothia Cup expanderar över Atlanten. I januari 2022 spelas den första upplagan av Gothia Cup Cancún.

– Mexiko är ett genuint fotbollsland och det känns extra roligt att kunna förverkliga den nya turneringen nu för att ge ungdomar hopp och framtidstro igen, efter så lång tids nedstängning på grund av pandemin, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson.

Gothia Cup spelades för första gången i Göteborg 1975. Sedan dess har ungdomsturneringen i fotboll växt till Sveriges största återkommande evenemang och till världens största ungdomsturnering, med cirka 1700 deltagande lag från runt 80 länder varje år.

Gothia Cups mission – att skapa mötesplatser för ungdomar för att öka kunskapen om och förståelsen för varandra – har gett en långsiktig målsättning om att exportera turneringen till alla världsdelar. 2016 spelades Gothia Cup China för första gången och Gothia-organisationen har i flera år arbetat för att förverkliga nästa ungdomsturnering i Mexiko, tillsammans med mångåriga samarbetspartners i landet. 

Pandemin lade planerna på is men nu kan Gothia Cup stolt meddela att den första upplagan av Gothia Cup Cancún kommer att spelas 4–9 januari 2022. Turneringen är för tjejer och killar i åldrarna 11–16 år och alla lag kommer att bo på samma hotell, Grand Oasis Cancún.

– Det kommer till en övervägande del vara nord- och sydamerikanska lag som deltar det första året, som blir en slags pilot-turnering. På sikt är förhoppningen att få lag från hela världen till Cancún. Det handlar om att skapa en mötesplats för ungdomar, precis som i Göteborg, säger Dennis Andersson.

 

Gothia Cup Cancún

När: 4–9 januari 2022.

Var: Cancún, Mexiko.

För vem: Lag i åldrarna 11–16 år.

Mer information om turneringen och anmälan: gothiacupcancun.com


About Gothia Cup

Gothia Cup is the world's largest and most international youth football tournament, organized in Gothenburg, Sweden annualy since 1975. Every year about 35 000 participants, representing more than 1700 teams from about 80 countries meet and share the joy of football during a week. SKF is main partner to Gothia Cup since 2007.