2023-07-17 20:22Press release

Gothia Cup 2023 invigt inför över 51 000 åskådare

Gothia Cup invigning 2023

Världens största fotbollsturnering för ungdomar invigdes med pompa och ståt inför över 51 000 lyckliga och entusiastiska barn, ungdomar och ledare på Ullevi i kväll.
– Det var en fantastisk och minnesvärd invigning, säger Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson.

Förra årets invigning bevittnades av 42 126 ungdomar på Ullevi och var den första sedan 2019. I år var det betydligt fler åskådare på plats på invigningen. Närmare bestämt 51 073 stycken. Och stämningen var minst lika elektrisk som förra året. Det syntes omgående att deltagarna var laddade. Först fick deltagarna spela sina första matcher. Och sedan fick de toppa dagen med att få jubla och uppleva en härlig invigningsshow tillsammans med sina lagkamrater på måndagskvällen. Det märktes att ungdomarna hade längtat efter att få uppleva invigningen på denna magiska arena.

Invigningen lyfte fram den gemenskap och glädje som genomsyrar hela Gothia Cup. Publiken bjöds på härliga nummer av olika slag. Showen innehöll såväl fyrverkerier som dans- och musiknummer av hög klass. Alla 70 länder presenterades en efter en i vanlig ordning. Jublet visste inga gränser när Sverige, som har 1 000 lag med i turneringen, presenterades till tonerna av göteborgaren Håkan Hellströms hitlåt ”Din tid kommer”, men samtliga länder fick motta stort jubel. Som en extra krydda spelades den svenska nationalsången på elgitarr. Det var en spektakulär show som kommer bli ett minne för livet för besökarna på Ullevi.

Härmed är Gothia Cup 2023 officiellt invigt! Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson är mycket nöjd med utfallet av årets invigning.
– Det var en fantastisk och minnesvärd invigning. Den genomsyrades av glädje, gemenskap, vänskap, värme och härlig energi, vilket är precis det som Gothia Cup handlar om. Jag hoppas att alla spelare och ledare går hem med ett leende på läpparna efter denna magiska kväll, säger Anders Albertsson.


About Gothia Cup

Gothia Cup is the world's largest and most international youth football tournament, organized in Gothenburg, Sweden annualy since 1975. Every year about 35 000 participants, representing more than 1700 teams from about 80 countries meet and share the joy of football during a week. SKF is main partner to Gothia Cup since 2007.