2022-07-11 06:00News

Gothia Cup satsar på mer hållbar mat i samarbete med Kronfågel

Kronfågel är i år för andra gången officiell partner till Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll. I år kommer all kyckling som serveras på cupen vara svensk kyckling från Kronfågel. Gothia Cup har valt att byta ut de vanliga köttbullarna mot kycklingköttbullar som ett steg i arbetet kring mer hållbara matval.

– Vi är väldigt glada över att ha Kronfågel med oss även i år då vi delar synen på ungdomars välmående både på och utanför planen. Att vi ska tillgodose våra deltagare med bra och god mat mellan matcherna är en viktig del i att göra upplevelsen så bra den kan bli. Vi brukar normalt servera cirka 255 000 köttbullar under en vecka och i år blir det alltså kycklingköttbullar från Kronfågel, säger Malin Fahlén, kommunikationsansvarig på Gothia Cup. 

Under vecka 29 samlas ungdomar från hela världen i Göteborg för att delta i världens största fotbollscup för personer under 18 år. Kronfågel startade samarbetet med Gothia Cup år 2019 som ett startskott för det egna projektet Rätt till rörelse. Projektet syftar till att ge fler ungdomar möjlighet till ett aktivt och hälsosamt liv genom idrott. Föreningar och initiativ som breddar synen på vem och hur man kan idrotta får stöd för att kunna fortsätta eller utöka sina verksamheter.

– Att få jobba tillsammans med Gothia Cup är rätt på så många plan för oss, då vi inte bara bidrar till rörelseglädje och gemenskap för barn och unga utan nu också får möjlighet att vara en del av Gothias matvärld. Därmed kan vi inspirera kring hälsosam och god kyckling till en målgrupp som är väldigt viktig för oss, säger Susanne Zabrodsky, marknadsdirektör på Kronfågel.

– Vi är så glada att Gothia Cup har valt att servera mer kyckling vid tillfällena spelarna äter mellan matcherna. Att vi tillsammans gör något för att styra om matvalen under cupen blir inte bara en vinst för klimatet utan även för de idrottande ungdomarna som får i sig näringstätt protein, fortsätter Susanne.

Kronfågel kommer även finnas representerade i eventområdet på Gothia Heden Center under veckan. Där kommer man bland annat att kunna äta goda kycklingrätter, hänga med sina lagkamrater och spela fotbollsspel. About Gothia Cup

Gothia Cup is the world's largest and most international youth football tournament, organized in Gothenburg, Sweden annualy since 1975. Every year about 35 000 participants, representing more than 1700 teams from about 80 countries meet and share the joy of football during a week. SKF is main partner to Gothia Cup since 2007.


Contacts

Thomas Anderson
Director of Sales
Thomas Anderson
Malin Fahlén
Head of Communication
Malin Fahlén